• لطفا در پنل مديريتي خود به قسمت فهرست ها برويد و منوي خود را ايجاد كنيد!
تاریخ : 2020/09/27 - 14:20
حماسه مردم اندیمشک

پل فلزی نادری که به جسر نادری معروف است در کیلومتر ۲۰ جاده اندیمشک دهلران و در شمال آبادی سرخه […]

پل فلزی نادری که به جسر نادری معروف است در کیلومتر ۲۰ جاده اندیمشک دهلران و در شمال آبادی سرخه نادری و بر روی رودخانه کرخه در اندیمشک، قرار دارد.

به گزارش دوکوهه آنلاین پل فلزی نادری که به جسر نادری، پل کرخه، پای پل و پل سرخه نادری نیز معروف است در کیلومتر ۲۰ جاده اندیمشک دهلران و در شمال آبادی سرخه نادری و بر روی رودخانه کرخه در اندیمشک، واقع است.

این منطقه، پل ارتباطی استان‌های خوزستان – ایلام و شهرهای اندیمشک به دهلران محسوب می‌شود و جبهه‌های موسیان، عین خوش و دشت عباس را به یکدیگر متصل می‌کند.

تصرف پل و عبور از آن، برای دشمن نقطه عطفی در جنگ به شمار می‌رفت چرا که سبب قطع ارتباط خوزستان با استان‌های شمالی کشور و سقوط شهرهای اندیمشک و دزفول و محاصره جبهه‌های جنوب و میانی و شمالی خوزستان و مرکز استان می‌شد و همین امر اندیمشک را به کانون توجهات دشمن در سال‌های ابتدایی دفاع مقدس، تبدیل کرده بود.

کرخه کانون توجهات دشمن در دوران دفاع مقدس

پل کرخه در سال‌های ابتدایی انقلاب با ۳۰ تن وزن، امکان عبور تانک عراقی را نداشت و ارتش عراق برای عبور دادن تانک‌های خود، مجبور به احداث پلی جدید بر روی کرخه و یا احداث گودال به دلیل خروشان بودن رود کرخه در آن زمان و دفاع غیرتمندانه رزمندگان ایرانی در آن دوران، بود.

در آن برهه از جنگ، مناطق عین خوش و دشت عباس در خوزستان در تصرف نیروهای عراقی بود و آنان امیدوار به عبور نیروهای خود از غرب پل کرخه، و جدایی خوزستان از ایران بودند، اتفاقی که با حماسه پل نادری تا ابد برای بعثی‌ها در حد یک رویا، باقی ماند.

هم اکنون نیز با وجود احداث سد کرخه و پلی شکیل در جوار این رودخانه، باز هم حال و هوای جنگ از این منطقه رخت برنبسته است.

جسر نادری حکایت ایثار و افتخار است

در صورت موفقیت لشکر ۱۰ زرهی دشمن به عبور از جسر نادری و ورود ۳۰۰ تانک این ارتش به اندیمشک در مهر ماه سال ۱۳۵۹، قطع ارتباط جاده اهواز به این شهرستان با تصرف جسر نادری برای دشمن میسر و شرایط برای تشدید فشار بر جبهه‌های جنوب، میانی و شمال خوزستان مرکز استان را توسط دشمن، فراهم می‌شد.

همزمان با شدت تحرک دشمن در مرزهای ایران با انقلاب اسلامی و انقلابی نوپای خود در مهرماه ۱۳۵۹، بیش از ۱۵۰ رزمنده از شهرهای مختلف خوزستان در نبردی نا‌برابر، علی رغم اشراف دشمن به تپه چشمه واقع در این منطقه، در هفت روز متوالی با دستان خالی اما پر اراده خود به متجاوزان تاخته و با اقتداری حماسی دشمن را تا یک کیلومتری این پل، علی رغم پیش روی تجهیزات نظامی دشمن به خاک اندیمشک، به عقب راندند.

این عملیات در صورت موفقیت سرنوشت جنگ را متفاوت می‌کرد.

پس از عملیات پیروزمند فتح‌المبین پاسگاه شهید قدوسی با حضور مشترک سپاه و ارتش بر روی این پل استقرار یافت و این پل به مکانی برای هدایت نیروهای عمل‌کننده در عملیات‌های فتح‌المبین، محرم و والفجر مقدماتی تبدیل شد.

اخبار ایران و جهان

اخبار آبادان

اخبار خوزستان

Untitled Document